Inici Serveis Família i entorn Entorn familiar

Segueix-nos: Facebook

Entorn familiar

INTRODUCCIÓ:


  • Es calcula que una de cada quatre famílies té almenys un membre afectat per un trastorn mental o de la conducta.
  • Entre un 20% i un 30% de les persones amb algun trastorn d'ansietat tenen problemes i conflictes familiars i conjugals.
  • Qualsevol alteració o problema en algun membre la unitat familiar provoca canvis en la rutina i el funcionament de la família i de la resta de persones que envolten la persona afectada.
  • Els trastorn d'ansietat poden generar moltes alteracions en la vida quotidiana, tant o més que qualsevol malaltia física. Hi ha activitats familiars que poden tornar-se difícils o impossibles, sobretot si el trastorn limita l'autonomia de qui el pateix.
  • Així doncs, resulta evident que els trastorns d'ansietat no afecten només els qui els pateixen en primera persona, sinó que també impliquen de manera important els qui hi comparteixen el dia a dia, la família. Per això és imprescindible que la família se n'informi i entengui el problema per anar restaurant de mica en mica la normalitat en la vida quotidiana.


COM ACTUAR:

És important que la família se senti segura en la seva actuació amb el malalt i, per fer-ho, cal que estigui informada de les característiques del trastorn que pateix el seu familiar, de l'evolució i de com ha d'actuar en cada moment.

 

Última actualització: 05-10-2013 - Política de privacitat - Avís legal

Centre Integral per al Tractament de l'Ansietat i l'Estrés, S.L., Via Augusta 291, baixos, 08017-Barcelona, CIF B60677325.
T 93 206 51 51, F 93 206 51 52, info@centreitae.com. Inscrit en el Registre Mercantil de Barcelona, en el Tomo 28243, Foli 16, Fulla número B-130547, Inscripció 3ª